RĪGAS VALDA AVOTIŅA PAMATSKOLA

flag

2023./2024.MĀCĪBU GADA 2.SEMESTRIS, FEBRUĀRIS.

Dzimtās valodas diena.

Dzimtās valodas dienas (21.02.) ietvaros mūsu skolas 4.-9.klašu skolēni latviešu valodas stundās rakstīja diktātu, tādējādi pievēršot uzmanību pareizrakstībai (ortogrāfijai, interpunkcijai), kā arī ievērojot darba kultūru. Rakstīšana nav vieglākā no valodas prasmēm - ir jābūt ne tikai labām zināšanām, iegūtām regulārā mācību darbā, bet arī spējai koncentrēties, uzmanībai, pacietībai ...

Plašāka informācija par šo pasākumu ir pieejama iestādes tīmekļa vietnes sadaļas "Atbalsta pasākumi" apakšsadaļas "Bibliotēka" apakšsadaļā "Lasīšanas veicināšana".

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas bibliotekāre un skolotāja Antra Dundure.
Publicēts: 27.02.2024.

Saldējums laikmetīgajā mākslā.

Mums katram ir viedoklis par saldējumu. Galvenokārt tas saistīts ar garšas sajūtu, bet – vai tikai? Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros "Ikšķiles saldējuma" nodarbībā uzzinām, kā saldējuma tēls izmantots ...

Plašāka informācija par šo pasākumu ir pieejama iestādes tīmekļa vietnes sadaļas "Projekti" apakšsadaļas "Programma "Latvijas skolas soma"" apakšsadaļā "2023./2024.m.g.".

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Dace Eisaka.
Publicēts: 27.02.2024.

Izglītības izstāde Skola 2024.

Plašāka informācija par šo pasākumu ir pieejama iestādes tīmekļa vietnes sadaļas "Atbalsta pasākumi" apakšsadaļas "Karjeras izglītība" apakšsadaļas "Aktivitātes" apakšsadaļā "2023./2024.m.g.".

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Dace Eisaka.
Publicēts: 14.02.2023.
Atjaunināts: 14.02.2023.

RTU Zinātkāres centra "Futurimo Rīga" apmeklējums.

7.februārī mūsu skolas 7.klašu skolēni izmantoja lielisku iespēju un apmeklēja RTU Zinātkāres centru "Futurimo Rīga".

Pēc laipnas un lietišķas uzņemšanas bija iespēja apmeklēt trīs ekspozīciju zāles par pilsētas tehnoloģijām, fizikas un ķīmijas likumiem. Bija iespēja apskatīt mainīgo izstādes daļu par otrā pasaules karavīru apģērbiem un ekipējumu. Vislielāko interesi raisīja kara lauka telefons, kurš bija darba kārtībā.

Katrs tehnoloģiju demonstrējošs objekts bija ar zināmu atraktivitātes momentu.

Otra apmeklējuma daļa notika radošajā darbnīcā, kur bija uzdevums no dotajām papīra lapām un līmes izveidot pēc iespējas izturīgāku tiltu. Pēc tiltu stiprības testa tika noteikts izturīgākais. Rezultātam jāuzticas, jo nodarbību un testu vadīja RTU būvniecības fakultātes studente.

Laiks pagāja ļoti ātri, interesanti, jēgpilni un izglītojoši.

<>

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas skolotāji Irina Antonova un Valdis Kalniņš.
Publicēts: 13.02.2024.

2.a un 3.a klašu skolēni apmeklē Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros 2.a un 3.a klašu skolēni apmeklēja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja muzejpedagoģisko nodarbību "Mana mīļākā rotaļlieta".

Ko uzzināja? Vai arī rotaļlietām ir vēsture?

Plašāka informācija par šo pasākumu ir pieejama iestādes tīmekļa vietnes sadaļas "Projekti" apakšsadaļas "Programma "Latvijas skolas soma"" apakšsadaļā "2023./2024.m.g.".

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas skolotājas Marija Duboveca un Vita Bladiko.
Publicēts: 13.02.2024.

Atbalsta akcija Ukrainai "Skolas par uzvaru".

Cienījamie vecāki, izglītojamie un kolēģi!

Mūsu skola pievienojas Āgenskalna Valsts ģimnāzijas un biedrības "Tavi draugi" aicinājumam piedalīties Latvijas skolu atbalsta akcijā Ukrainai "Skolas par uzvaru"!

Jau tuvojas otrā gada beigas kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, tāpēc tagad ir laiks, kad mums, Latvijas skolām, ir jāsadodas rokās un kopā jātiecas uz uzvaru un jāpalīdz Ukrainas aizstāvjiem, kuri pirms kara bija kāda Ukrainas skolnieka skolotāji, ārsti, tēvi, brāļi vai vectēvi.

Ziedojumus uz skolu var nest līdz 15.februārim. Tālāk tos nodosim biedrībai "Tavi draugi". Saziedotais tiks nogādāts uz dienvidu un austrumu fronti Ukrainā.

Aicinām arī Jūs, ja ir iespējams, atbalstīt šo akciju!

Informatīvais materiāls (PDF, 352.0KB, 6.02.2024.).

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Inguna Zaharova.
Publicēts: 6.02.2024.

Praktiskas ievirzes dabas mācības stunda ar Electronics Explorers Brain box.

Pagājušajā nedēļā 1.b klases izglītojamiem aizritēja ļoti interesanta praktiskas ievirzes dabas mācības stunda. Klases audzinātāja Aija Jezerska savu vadīto mācību procesu vienmēr cenšas dažādot, darbā ar bērniem izmantojot dažādas metodes un mācību materiālus, nereti pielāgojot un eksperimentējot arī ar tādiem, kas pamatā tiek izmantoti vecāku klašu izglītojamiem.

Šoreiz talkā ņemti attīstošie elektroniskie komplekti Electronics Explorers Brain box. Electronics Explorers komplektā ir iekļauti vairāk nekā 180 aizraujoši eksperimenti. Šis komplekts ir paredzēts, lai mācītu bērnus par motoriem, slēdžiem, skaņu un gaismu. Skolēni mācās par pretestību, spriegumu, strāvu un to savstarpējo mijiedarbību, kā arī veic aizraujošus eksperimentus. Izglītojamie mācās par elektrību un ķēdēm, veidojot reālus piemērus. Šis ir lielisks materiāls kritiskās domāšanas, problēmu risināšanas un smalkās motorikas, kā arī roku un acu koordinācijas veicināšanai. Bērni katru dienu redz elektrību sev apkārt, taču nezina, kā tā rodas. Praktiskais mācību materiāls ļauj viņiem to saprast, kā darbojas elektrība un elektriskās ierīces – tā nav maģija!

Bērni iesaistījās patiesi aizrautīgi. Ikkatram izglītojamam bija iespēja katru saslēgto elektroķēdi pašam ieslēgt un izslēgt, pārliecinoties, ka viss darbojas nevainojami. Liels bija arī pašas skolotājas Aijas prieks, kas pēc novadītās stundas uzteica cītīgākos, izteicot savu minējumu, ka tieši tā top jaunie zinātnieki.

Bet ko par šāda veida mācību stundu domā paši izglītojamie? Vai viņiem šī stundas ideja patika? Vai viņiem bija interesanti iesaistīties un darboties praktiski?

Lūk, ieskats dažās bērnu atbildēs. "Man bija interesanti. Bija liels prieks, ka izdevās. Dega lampiņa un griezās mazais ventilators. Es atradu īsto detaļu," tā savu dalību stundā raksturo Gabriels. Ar neviltotu prieku Madara teic: "Man patika, ka varēju ieslēgt to mazo slēdzīti. Un lampiņa uzreiz iedegās vai izdzisa." Bet viens no azartiskākajiem klases puišiem Timurs, kas īpaši iesaistījās elektroshēmu izveidē, pēc stundas nopietni jautāja audzinātājai, vai viņai šķiet, ka arī viņš dienās varētu kļūt par zinātnieku.

Paldies visiem, kas piedalījās! Paldies par skolotājas Aijas Jezerskas uzņēmību un uzdrīkstēšanos! Patiesais bērnu prieks, iesaiste un atdeve šāda veida mācību procesam ir nenovērtējama.

<>

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas skolotāja Ieva Rasima.
Publicēts: 6.02.2024.